banānu french toast

Šīs maizītes ir mans jaunākais atklājums, nu tik labas, ka jāpadalās arī ar citiem. Mīkstas ar kraukšķīgām maliņām, maigu garšu un elementāri, ātri pagatavojamas. Šī recepte ir bez olām un piena, bet ar banāniem, linsēklām un augu pienu. Es pamēģināju arī ar govs pienu, baigo atšķirību garšā un tekstūrā nesajutu, tā kā brīva izvēle.

No šī daudzuma sanāks 5-6 kārtīgas šķēles

Sastāvdaļas: 

  • Maize pēc gaumes, vislabāk, ka 1-2 dienas pastāvējusi
  • Paliels gatavs banāns
  • 3/4 krūze ar pienu pēc izvēles
  • 2 ēd.k. maltas linsēklas
  • tējk. vaniļas ekstrakts
  • tējk. kanēlis
  • ēd.k. citrona sulas
  • ēd.k. brūnā cukura
  • svaigi augļi dekorēšanai
  • 2-3 ēd.k. kokosriekstu eļļa cepšanai

Pagatavošana: 

  1. Sagriez maizi apm. 2 cm šķēlēs.
  2. Ņem bļodiņu, tajā liec visas sastāvdaļas, izņemot maizi un eļļu, sablenderē līdz jogurta konsistencei (ar rokas blenderi vai dari to visu krūzes blenderī).
  3. Ielej masu seklā traukā, kurā var ērti maizītes iemērkt.
  4. Uzliec pannu uz samērā zemas uguns, pievieno ēd.k. kokosriekstu eļļu.
  5. Novērtē, cik šķēles saiet uz pannas, tik arī izmērcē un liec cepties.
  6. Cep 2-3 min no katras puses, līdz tās brūnas.
  7. Sagriez auglīšus dekorēšanai.
  8. Liec maizītes vienu virs otras, dekorē ar augļiem, pūdercukuru vai saldu sīrupu un baudi!

Maizītēm ir maiga banānu garša, ja banāni galīgi neiet pie sirds, tad tie jāaizstāj ar kukurūzas cieti vai miltiem. Un linsēklas nemaz nejūt, par to nevajag uztraukties.

img_9028  vegan french toast, garšīgas brokastis, svētku brokastis,

-anda-

Advertisements

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s