tomātu zupa

Pati brīnos kā, bet mājās nekad vēl nebiju gatavojusi tomātu biezzupu. Pie mums uznāca lietainās dienas un pilnīgi sagribējās kaut ko tādu sildošu un saulainu, turklāt tomātu laiks arī pilnbriedā.

Vienkārša, ātri pagatavojama un garda zupiņa.

Sastāvdaļas:

6 porcijām

1.5kg mazie ķiršu tomātiņi
1l dārzeņu buljons
250ml kokospiens
1-2 gab. sarkanā paprika
4 saujas sarkano lēcu
1 sīpols
vesels ķiploks
kārtīga bunte svaiga bazilika
eļļa cepšanai
sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem;
  2. Sagriez tomātiņus uz pusēm, izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, tāpat dari ar sīpolu, papriku, ķiploku daiviņām.
  3. Pārlej nedaudz ar olīveļļu, sāli un piparus un liec cepties  35-40 min.
  4. Sagatavo buljonu katliņā.
  5. Kad dārzeņi gatavi, liec tos klāt buljonam, pievieno lēcas, 5-10min pavāri, pievieno svaigo baziliku un visu sablenderē, kad ir īstā konsistence, pielej kokospienu un vēlreiz pablenderē, lai labi sajaucas.
  6. Lej bļodiņā un ēd ar grauzdētu Ķelmēnu maizīti (vai ceptām kartupeļu daiviņām).

 tomātu zupa, vegāna recepte, vegāna zupas recepte,  tomātu zupa, vegāna recepte, vegāna zupas recepte,  tomātu zupa, vegāna recepte, vegāna zupas recepte,   tomātu zupa, vegāna recepte, vegāna zupas recepte,

-Anda-

Advertisements

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s